Porselen Diş Kaplama Tedavisi Nasıl Yapılır?

Porselen diş kaplama işlemi yapan kliniğimizde uzman diş hekimleri tarafından başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Dişleri için estetik bir görünüm isteyenler genellikle porselen kaplama yöntemini tercih etmektedir. Diş hekimliği alanında son yıllarda yaygın olarak kullanılan kaplama porselen, krom ya da diğer tüm kaplamalardan çok daha avantajlıdır. Gülümserken estetik bir ağız yapısına sahip olmanın yanı sıra ağız fonksiyonlarının da eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi için son derece iyi bir tercihtir. Diş üzerine porselen malzemelerden özel olarak hazırlanmış kaplamaların uygulanması ile yapılan kaplama, insanların doğal diş rengi baz alınarak hazırlanmaktadır. Ayrıca kaplama malzemesinin normal diş gibi dayanıklı malzemelerden üretildiği de bilinmektedir.

Porselen Diş Kaplama Tedavisi Nasıl Yapılır?

Konya porselen diş kaplama estetik gülüş ve ağız fonksiyonları için son derece kullanışlı bir seçenektir. Dişlere kaplama işlemi uygularken ilk aşama diş üzerinin özel bir alet kullanılarak silinmesi ve temizlenmesidir. Ardından yapılacak porselen kaplamanın dişe tam olarak oturabilmesi için dişin inceltilme işlemi gelmektedir. İnceltme işlemi sırasında diş kenar kısımlarından yaklaşık olarak 0,5 mm kesilmektedir. Ağız fonksiyonlarının rahat bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için dişin küçültülmesi önemlidir. Ardından kalıp alma işlemine geçilmektedir. Bu işlemde genel olarak üç boyutlu görüntüleme yöntemi kullanılsa da klasik yöntemlerden de yararlanılabilmektedir. Kalıp alındıktan sonra sonuçlar laboratuvara gönderilmekte ve porselen kaplamanın üretim aşaması başlatılmaktadır. Bu süre yaklaşık 2 hafta sürmektedir.

Geçici Kaplamalar

Porselen diş kaplama işlemi yapılmadan önce kesilen dişlerin hastaları zorlamaması ve rahat bir şekilde kullanılabilmesi için geçici dişler yapılmaktadır. Bu geçici kaplamalar hastanın dişleri kaplanana kadar idare etmesini sağlamaktadır. 2 hafta sonunda asıl kaplamalar diş hekimine gelmekte ve hastalara haber verilmektedir. Ardından hastalar diş hekimine giderek gelen kaplamaları kendi dişlerine uyuyor mu diye denemektedir. Provalar sırasında kaplamalarda bir problem oluşur ise kaplama yeniden laboratuvara gönderilerek düzeltilmesi sağlanmaktadır. Düzeltilme işleminin ardından ise kaplamanın parlatılma işlemi sağlanmaktadır. Son olarak oluşan bu parlatılmış kaplamalar özel yapıştırıcılar ile dişe yapıştırılmakta ve işlem tamamlanmaktadır.