Diş Muayenesi Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Diş muayenesi diş eti, diş ve ağız sağlığının detaylı bir şekilde muayeneden geçirilebilmesi amacı ile diş hekimleri tarafından gerçekleştirilen bir işlemdir. Olası herhangi bir problemin tespit edilebilmesi, tedavi planının yapılması ve hastaların ihtiyaçlarının belirlenmesi amacıyla diş muayenesi yapılmalıdır. Ağız sindirim sisteminin başlangıcıdır, gıda çeşitleri ile teması sonucu ağız mikroorganizmaların üremesi için elverişli koşullara sahip olmaktadır. Bu sebeple ağız ve diş temizliğinin düzenli bir şekilde yapılması gerekmektedir.

Diş Muayenesi Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

İlk olarak diş muayenesi yapılmadan önce ağız ve diş sağlığı le ilgili yaşadığınız problemler varsa diş hekiminize mutlaka bilgi vermelisiniz. Bu sayede yaşadığınız problemlerin ortadan kaldırılması ve rahatsızlıkların tanısının koyulması mümkün olabilmektedir. Hafif diş sızıları, diş eti kanamaları gibi problemler birçok kişi tarafından dikkate alınmamaktadır. Fakat bu problemler hiç normal değildir. Bunlar gibi problemlerin diş muayenesi sırasında diş hekiminize mutlaka haber verilmesi gerekmektedir. Yalnızca diş fırçalama sırasında diş eti kanaması olsa bile hekime bilgi verilmelidir. Kalp ile ilgili çeşitli rahatsızlıklarınız ve kullandığınız ilaçlar var ise bu durum da diş hekimine bildirilmelidir. Vücudunuz herhangi bir maddeye reaksiyon gösteriyor ise mutlaka doktorunuza bilgi verilmelidir.

Diş muayenesi sırasında hastaların rahat olması muayene süresini kısaltmakla birlikte daha konforlu bir muayene sürecinin olmasını sağlamaktadır. Aklınıza takılan bütün soruları diş muayenesi sonrasında hekiminize sorabilirsiniz.

Diş Muayenesi Hangi Sıklıkta Yapılmalıdır?

Sağlıklı bir diş eti ve diş yapısına sahip olabilmek için diş muayenesinin düzenli bir şekilde yapılması gerekmektedir. En doğru periyod her altı ayda bir muayene yapılmasıdır. Herhangi bir diş eti ve diş probleminiz yok ise 6 ayda bir muayene yapılması olası sorunların önceden tespit edilmesini sağlayabilmektedir. Bu da tedavinin daha kısa sürede yapılmasını sağlamaktadır.

Yetişkinler gibi çocukların da konya diş muayenesi düzenli bir şekilde yapılmalıdır. Bu dönem 6 ile 8 yaşlarına tekabül etmektedir. Çocuklar bu yaşlarında ilk kalıcı dişlerine sahip olmaktadır. Dişlerini ömür boyu sağlıklı bir şekilde kullanabilmeleri için ebeveynlerinin diş kontrollerini aksatmadan takip etmesi mühimdir.