Konya Diş Eti Tedavisi - Diş Eti Hastalıkları Uzmanı 2024

Konya Diş Eti Tedavisi Uzmanı 2024

Periodontoloji, bir diş hekimliği dalıdır ve dişi çevreleyen dokular üzerinde uzmanlık gerektirmektedir. Diş eti hastalıkları başlarda çok önemsizmiş gibi görünse de ileri dönemlerde diş kaybına kadar yol açabilir. Bu yüzden her 6 ayda bir diş kontrolüne gidilmeli ve diş hekiminin önerdiği uygulamalar yerine getirilmelidir.

Diş eti hastalığının aşamalarını iki grupta inceleyebiliriz:

  1. Gingivitis: Diş eti hastalığının ilk aşamasıdır. Genellikle dişlerin düzensiz fırçalanması veya hiç fırçalanmaması durumunda oluşur. Diş ve diş eti sınırında plak oluşumu başlar ve sonuç olarak diş eti iltihabı oluşur. Eğer iltihap oluştuysa, fırçalama sırasında diş etinde kanama, kızarma ve şişme gözlemlenir. Dişin sert dokusunda herhangi bir zarar olmadığı için bir diş eti hastalıkları uzmanı ile tedaviye başlanıp doğru fırçalama ve temizlik ile tedavi edilebilir.
  2. Periodontitis: Gingivitis aşaması geçilmiş ve lifler ile kemik zarar görmüştür. Bu zarar diş cebi adı verilen, diş ve diş eti arasında oluşan bir boşluğa neden olur. Bu boşluk 7-8 mm kadar varabilir. Bu durumda diş temizliği etkili olmaz diş eti tamamen zarar görür. Sonuç olarak diş çekilmek zorunda kalınır.
Konya Diş Eti Tedavisi - Diş Eti Hastalıkları Uzmanı 2021

Konya Diş Eti Tedavisi - Sağlıklı Diş Eti Nasıl Olmalıdır?

  • Diş etinin rengi gül kurusu olarak ifade edilen pembemsi bir renktir.
  • Fırçalama esnasında kanama ya da acı gözlemlenmez.
  • Diş etleri dişi sarar ve bıçak sırtı denilen bir sonlanma ile biter.
  • Diş eti pütürlü bir yapıdadır.

Eğer yukarıda belirtilen sağlıklı diş etlerine sahip değilseniz kliniğimizde Konya diş eti tedavisi görmeniz tavsiye edilir. Gingivitis aşamasındaki diş eti hastalıkları tedavi edilebilir düzeydedir. Erken teşhis diş eti tedavileri için çok önemlidir.

  • Diş eti hastalığına sahip olan bireylerde genellikle ağız kokusu gözlemlenir.
  • Diş etinde hassasiyet, şişlik, renk değişimi
  • Diş eti çekilmeleri
  • İltihap akıntıları veya yaralar gözlemlenir

Bu problemin çözümü için erken teşhis ve mekanik temizlik önemlidir. Sonrasında düzenli ve bakımlı diş temizliği ile bu problem tamamen ortadan kaldırılabilir. Bazı araştırmalar sonucunda diş eti hastalıklarının vücutta başka hastalıklara da neden olduğu gözlemlenmiştir. Şeker hastalıkları, solunum hastalıkları bunlara örnek verilebilir. Ağzımızdan vücudumuza birçok bakteri girmektedir. Diş eti hastalıkları bu bakterilerin vücut içine girmesi için kolaylık sağlar. Bu yüzden periodontoloji tarafından yapılacak olan kontroller önem taşımaktadır.

  • Düzenli ve bakımlı diş temizliği. Diş hekimleri günde en az iki kere diş fırçalamayı önermektedir. Ayrıca sadece diş fırçalama tam olarak yeterli değildir, diş ipi kullanımı ile de desteklenmelidir.
  • Her 6 ayda bir diş kontrolü yapılmalıdır. Sizin fark etmediğiniz sorunlar bu kontrol esnasında ortaya çıkabilir ve erken teşhis ile diş kurtarılır.
  • Sigara kullanmamak
  • Yeterli beslenme. Özellikle vücuda gerekli vitamin ve mineraller yeteri kadar alınmalıdır.

Yukarıdaki maddeleri uygulayarak ve düzenli kontrollerle diş eti hastalıkları önlenebilir. Diş eti tedavisi, eğer erken teşhis söz konusuysa diş hekiminin yapacağı mekanik temizleme ve sonrasında düzenli bakım ile tedavi edilebilir. Eğer diş eti hastalığı çok ilerlemişse küretaj gibi işlemler uygulanır. Diş kaybı yaşamamak için en doğru çözüm düzenli diş kontrolüdür.

Şimdi Randevu Al

Yol Tarifi

Destek Hattı